Stilte weekend

Vrijdag 20 t/m 22 september organiseren Jacquelien Henock en ik een Stilte weekend in het Drents Friese Wold.

Een weekend lang tijd nemen voor jezelf en even loskomen van het drukke dagelijkse bestaan?Bewust de tijd nemen om op te laden, zodat je weer met nieuwe energie en inspiratie de week kan starten?

Meldt je dan snel aan voor dit weekend! 

Kleine groep, stilte afgewisseld met meditatie en bewegen, in één van de grootste natuurgebieden van Nederland.

Deelname aan dit weekend kan een prachtige verdieping zijn na het volgen van een mindfulness training, of dienen als verdieping van andere vormen van beoefenringen, zoals Tai Chi. Maar zeker ook voor een eerste kennismaking met mindfulness, meditatie, Tai Chi en stilte.

Iedereen die behoefte heeft aan bezinning, rust, meditatie en stilte is welkom. We brengen dit weekend in gedeeltelijk in stilte door, wat voor velen een nieuwe en intense ervaring is. Samenzijn in een groep maar even niet te hoeven communiceren.

Soms zijn er momenten waarbij het goed is om stil te zijn en bewust tijd te nemen om te horen wat er gezegd wordt. Je hoeft even niets, je hoeft je alleen te laten leiden, van moment tot moment.
Gedachten, gevoelens, alles wat er is merk je op en benader je open en vriendelijk. Bewust dat deze ervaring ook weer van voorbijgaande aard is.
Wil je ervaren wat er gebeurt als je langere tijd de aandacht bij jezelf houdt?
Geen telefoon, geen internet, krant of nieuws. Stilstaan, kijken, luisteren en ervaren wat er nu is. Jezelf weer ont-moeten.

Zie het als een “uitstapje” voor de ziel, een reis naar binnen. In de vertrouwdheid van een groep, een prachtige omgeving, onder begeleiding van 2 ervaren trainers.

Naast vriendinnen zijn Jacquelien en ik trainer en coach.
Vanuit haar eigen ervaringen tijdens Vipasana meditatie retraites en het geven van de stilte sessie tijdens de 8 weekse Mindfulness training weet ik hoe helend en verhelderend stilte kan werken.
Ik ben coach, holistisch opgeleid bij de SPSO met aanvullende opleidingen op het gebied van lichaamsbewustzijn, zoals massage en Tai Chi. De taal van het lichaam is volgens mij een mooie taal en die stilte nodig heeft om te verstaan.
Wij zijn in het bezit van een prachtige plek (huisje) in Doldersum genaamd Oeroeboeroe. Midden in het nationale park van het Drents Friese Wold.

Een uitstekende plek om samen een stilteweekend te gaan organiseren en onze krachten te bundelen. Iets waar we zelf ook blij van worden.
Met deze stilteweekenden willen we anderen de gelegenheid bieden om deze rust en eenheid in zichzelf te ervaren. Een combinatie van stilte, meditatie, wandelen, (h)eerlijk eten en aandachtvol bewegen.

Op het terrein van Oeroeboeroe zijn vele plekjes, binnen en buiten waar je je kunt terugtrekken, waar ruimte is voor meditatie, bewegen, te verstillen; onder de bomen, naast de wei van de schapen, in de hangmat.
Je kunt vanuit Oeroeboeroe naar het bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden lopen zonder veel mensen tegen te komen. Stilte en ruimte is daar in overvloed.

Voor mensen die behoefte hebben is er ’s avonds de mogelijkheid om in gesprek te gaan in het gedeelte waar de trainers verblijven, zodat de anderen niet worden gestoord.
Dit gesprek zal in het kader van bewustwording, stilte en ontwikkeling staan.

Programma
Vanaf vrijdag 17.00 is er gelegenheid om aan te komen en staat er soepje en brood voor je klaar. Het is fijn als iedereen uiterlijk 19.30 gegeten heeft en geïnstalleerd is op de kamer.
Zondag is er nog een aangeklede koffie en rond 12.00 vertrekt iedereen weer huiswaarts.

Verblijf

Bungalowpark Doldersum 47 # 8426 SJ # Doldersum

In Oeroeboeroe is ruimte voor 4 deelnemers, waarvan 1 kamer met stapelbed en 1 kamer met een ruim tweepersoonsbed.
Er is bij Oeroeboeroe ook ruimte voor het plaatsen van een kleine tent of een camperbusje.

Wil je verblijven bij een lokale B&B, laat ons dit dan weten. https://www.grenzeloosenzo.nl

Route en vervoer
Als je met openbaar vervoer komt kunnen wij je ophalen op een van te voren afgesproken tijd/plek. Kan iemand met je meerijden, laat ons dit dan ook weten.

Zelf meenemen
Makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, toiletartikelen, wandel schoenen, handdoeken. Eventuele extra meditatie benodigdheden zoals meditatiebankje. Alle benodigdheden zoals meditatiekussens, yogamatjes en dekentjes zijn aanwezig.

Kosten
De introductieprijs  voor het hele weekend is € 200,00.
Dit is inclusief 2 overnachtingen, beddengoed, keuze uit vegetarische /biologische producten en begeleiding van ervaren trainers.
Je ontvangt factuur na inschrijving en de bevestiging deelname na betaling weekend. Gespreide betaling is bespreekbaar.

Aantal deelnemers
Er is ruimte voor minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers.

Aanmelden 1 week voor 20 september is gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *